Surpriza lui Valerian

– Să trecem la următorul punct pe ordinea de zi, anunță conducătorul ședinței cu voce uscată.

– Valerică, tată, zi-mi ceva, că-s curios tare. Când ți s-a comunicat ultima dată că ai fi un dobitoc patentat și un labagiu anost? rosti cu voce tare Ștefan – zis și Paladinul – fără să își ia ochii de la unghiile îngrijite, la care tot privea de câteva minute bune. Știa ca pe gomosul Valerian îl scoatea din minți să nu te uiți la el atunci când își ține poticnitele lui discursuri, dar azi se pare că lucrul acesta nu îl afecta prea tare.

– Nu înțeleg ce vrei să spui… reuși să îngaime stupefiat grăsanul cu sacou gri-petrol și mătreață ninsă pe umeri.

– Nu îți eforta singura circumvoluțiune de-o porți sub șapcă, că-ți dă sângele pe nas și murdărești mocheta în jur, spuse Ștefan, ridicând privirea către Valerian. Bondocul tresări văzând ferocitatea și ura din ochii celuilalt.

– D_O_B_I_T_O_C, îi silabisi ca la copiii retardați Ștefan lui Valerian, ce privea nehotărât în jur, încercând să își dea seama din atitudinea celorlalți participanți la ședință cum ar trebui să procedeze.

– Dar, tot nu înțeleg…

– Vezi tu, însuși faptul că nu înțelegi când cineva te face dobitoc, te califică ca fiind unul dintre ei, completă cu un aer filosofic Ștefan, începând să-și strângă cele câteva hârtii pe care desenase cu mult talent diferite scene de natura pornografică, protagonistul fiind de fiecare dată ghinionistul lui șef.

– Asta am înțeles, ce vreau eu în schimb să –

– Meștere Valerică, atunci fugi repede de-ți notează în calendar ziua asta mare, când în sfârșit ai înțeles și tu cum stau lucrurile. Auzi … sau mai bine scrijelește-ți-o între bucile curului. Așeaz-o la loc cu verdeață, să fie sub ochii – sau sub nasul, în funcție de poziție și de unghiul utilizat – acelor colegi de te-ajută să ai în permanență găoaza curată-bec, completă Ștefan, rânjind sardonic, modificând de zor la una dintre reușitele lui caricaturi indecente.

Odata retușul efectuat, Ștefan ridică lucrarea în aer, privind cu ochi critic mai întăi către șeful lui, apoi către schița în creion reprezentând un fel de Valerian cu un cap enorm și o gura pe măsură, abia suficientă pentru a prinde într-un sex oral chinuit membrul supradimensionat al demonului musculos ce privea sictirit în jos la jalnica prestație.

– Am sa te dau afară, insolent nenorocit ce ești, reuși în sfârșit Valerian să strige cu voce pițigăiată de furie și neputință în urma lui Ștefan, ce deja se îndrepta cu pas atletic către ușa aflată în celălalt capăt al încăperii.

– Da, dar nu înainte s-o fuți exemplar în cur pe mă-ta, aruncă fără să se oprească din drumul lui către ieșire proaspătul demisionat, căruia îi va lua mai puțin de doi ani pentru a avea un succes răsunător cu propria lui firma de consultanță specializată în plăți electronice securizate.

Din acea zi înainte, Ștefan s-a ținut aproape neabătut de promisiunea ce și-a făcut-o în timpul acelei ședințe pomină – care între noi fie vorba, a dus la reevaluarea, apoi la retrogradarea lui Valerian ca manager – anume să își trăiască fiecare zi care i-a mai rămas din viață ca și cum ar fi fost ultima.

Și până când nu a căzut secerat de un fulgerator atac de cord în nacela balonului cu aer cald, special închiriat pentru a sărbatori la înălțime împlinirea vârstei de 87 de ani, putem spune că i-a reușit aproape de fiecare dată.

Dar, toate acestea lucruri s-au petrecut în acel loc plin de ceață, unde lumină este difuză, iar gândurile răzbat sub forma unor șoapte înfundate, spuse doar pe jumătate, apoi imediat date imediat uitării. Este lumea unde continuă să trăiască acele dorințe ale noastre, cărora din teamă, lașitate sau simplă comoditate, le refuzăm șansa de-a deveni realitate.

Este Eternitatea ce separă o clipă de cealaltă.

***

– Să trecem la următorul punct pe ordinea de zi, anunță conducătorul ședinței cu voce uscată. Ștefan, dragul meu, ai găsit ceva interesant acolo, sub unghiile tale? continuă privind către unul din subalternii lui, ce stătea în primul rând, studiindu-și intens vârfurile degetelor.

– Nu șefu’, mă scuzați. Eram și eu ca tot omul, cu gândurile aiurea …

– Bine, dar te rog să nu se mai întâmple, da?! Cum vă spuneam, rezultatele intermediare sunt absolut dezastruoase …

SFÂRȘIT

Image taken from www.deviantart.com

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Cum ți s-a părut această povestire?
  • Emoționantă
  • Fascinantă
  • Amuzantă
  • Plictisitoare
  • Tristă
  • Enervantă
Share with your friends


Submit