Pipeta, papionul și papuașul

Stația de autobuz era aproape goală în arsița unei veri ce deja se anunța mult prea toridă. Bărbatul se mișcă obosit de pe un picior pe celălalt. Pantofii îl strângeau, la fel și chiloții, pe care tot încerca în zadar să îi aranjeze în așa fel încât să nu îl mai taie între picioare. Își șterge obosit fruntea și oftează din greu.

– Nu vă supărați, cam cât mai este pipeta? întrebă pe un aer grăbit dar politicos bărbatul cu pălărie de fetru ce abia atunci ajunsese în stația pustie de autobuz.

– Poftim …?

– Pipeta, cât este pipeta? repetă necunoscutul pe un ton în care puteai ghici cu ușurință teama.

“Să moară trei vecini, împreună cu Costel administratorul, ăsta cred ca e dilimache”, gândi primul bărbat.

– Cu scuze, tot nu înțeleg ce doriți de la mine.

Omul cu pălărie dădu din mână agasat, apoi scoase cu grijă din buzunarul interior al sacoului de bună calitate o pipetă din sticlă trasparentă cu pompiță din cauciuc verde la capătul gros. O privi cu atenție câteva secunde, apoi murmură doar pentru sine:

– Doi centimetri cubi și aproape trei linii sub nivel. E de rău. Să vezi că iar am întârziat.

În același timp, un sălbatic vopsit în culorile agresive ale războiului și afișând un evident sentiment de mândrie la adresa erecției impresionante ce îi bătea abdomenul în ritmul pașilor elastici, traversă agale strada și se pierdu în cimitirul de mașini aflat pe partea cealaltă a șoselei pustii. Strigătul de moarte al unui pescăruș ghinionist nu întărzie să străpungă aproape imediat aerul pentru o clipă sau două.

După încă o întârziere de jumătate de centimetru cub și mai bine de cinci linii punctate gros (măsurate cu exactitate de către pipeta domnului cu pălărie de fetru), autobuzul trase în sfârșit în stație. În loc de acoperiș, avea un imens joben cu linie clasică, iar locul barei de protecție frontale fusese luat de un masiv papion din catifea albastră.

Atacul cerebral se apropia de sfârșit; drumul prin negură, abia începea.

SFÂRȘIT

Recunoștință eternă celor ce lasă un vot și/sau un comentariu :D

Image taken from www.deviantart.com

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel - .
Cum ți s-a părut această povestire?
  • Emoționantă
  • Fascinantă
  • Amuzantă
  • Plictisitoare
  • Tristă
  • Enervantă
Share with your friends


Submit